2014. június 20., péntek

Túrós palacsinta áfonyaöntettel

Tisztázzuk, én imádom a palacsintát, de nagyon. A kakaósat, a lekvárosat, a fahéjasat, a túrósat, a baracklekváros-kakaósat, a sósat, szóval majdnem mindet. Ez a verzió - így az öntettel - pedig benne van az első háromban. Abszolút kicsinálja az embert, és durva, hogy mennyire telít.

A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.

 

Hozzávalók (10 darabhoz):

a tésztához:

2 tojás
200 g liszt
400 ml tej
1 evőkanál vaníliás cukor
egy csipet só
olaj a sütéshez (én kókuszzsírt használok, így egészségesebb is, és nincs olajszag)
a töltelékhez:

250 g túró
125 g mascarpone
75 g cukor
fél rúd vanília kikapart magjai
1 kezeletlen citrom héja
100 ml hideg tejszín
az öntethez:

200 g áfonya
100 g cukor
1 kezeletlen citrom héja

A palacsinta összes hozzávalóját egy kancsóba tesszük, csomómentesre turmixoljuk, olajozott serpenyőben kisütjük.
Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát és a reszelt  citromhéjat simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. A palacsintákat megtöltjük, negyedekbe hajtjuk, áfonyaöntettel meglocsolva tálaljuk.




2 megjegyzés: