Petrezselymes újburgonya krémleves

Ugye mindenki szereti az újkrumplit? És a petrezselymes újkrumplit? Na, remélem, hogy igen. Íme egy pofon egyszerű leves, amiben minden nagyon friss, nagyon nyári. (Ja, PindÚr szerint "Pfúúúj, ez zöld, én a sárgát szeretem.")

A recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.



Hozzávalók:

5-6 nagyobb újburgonya
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
só, bors

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk, közben rányomjuk a fokhagymát is. A megtisztított és apró darabokra vágott burgonyát rádobjuk, kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, felöntjük annyi vízzel, hogy nagyjából három ujjnyira ellepje. Puhára főzzük a burgonyát, ráöntjük a tejszínt, felforraljuk, levesszük a tűzről. Botmixerrel pürésítjük a levest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések