2014. június 12., csütörtök

Borsólevesalap a fagyasztóba

Iiiiiimádom a borsólevest. De tényleg, bármikor képes vagyok enni. És bár számomra is hihetetlen, de ha főzök, akkor addig eszem, amíg van, ha másnak reggelire is azt eszem, nem zavar, annyira szeretem. :) Itt pedig egy tipp, hogyan tegyük el télire a levesalapot. 

Recept a Kifőztük júniusi számában is megjelent.


Hozzávalók:
1 kg zsenge zöldborsó (tisztítva mérve)

8-10 répa

4-5 új gyökér

2 csokor petrezselyem

só, bors, olaj


A répát és a gyökeret megtisztítjuk, apró kockákra vagy karikákra vágjuk. Fazékban olajat hevítünk, 10-15 perc alatt, közepes lángon puhára pároljuk benne a zöldségeket és a felaprított petrezselymet, közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni, becsomagoljuk, és lefagyasztjuk.


A fagyasztott alapot felhasználáskor felengedjük 3 liter vízzel, ha felforrt, galuskát szaggatunk bele, készre főzzük néhány perc alatt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése