Három jó dolog... - spárga, újkrumpli, halloumi sajt

Csodálatos könyvet kaptam. Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog a tányéron című könyve teljesen levett a lábamról. Három alap hozzávalóból varázsol változatos ételeket. Egyszerű, változatos, ötletes. Nagyon tetszett a könyv, rögtön bele is vágtam, és főztem belőle pár dolgot.

A könyvről bővebben a Kifőztük könyvajánló rovatában olvashattok. A recept pedig megjelent a májusi számban.


Hozzávalók (4 személyre):

600-700 g újkrumpli
4-5 gerezd fokhagyma (hámozatlan), összeroppantva
3 evőkanál olívaolaj
400 g spárga
220 g halloumi sajt (gomolyával helyettesíthető)
kevés citromlé
só, bors
1-2 evőkanál aprított petrezselyem

Az újkrumplit megmossuk, lekaparjuk a vékony héját, kisebb darabokra vágjuk. Magas falú tepsibe tesszük a fokhagymával, az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, jó összeforgatjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben levágjuk a spárgák fás végét, a szálakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A sajtot 2 cm-es kockákra daraboljuk.

A krumplit kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a spárgát és a sajtot, összeforgatjuk az egészet. Elrendezzük egy rétegben, hogy minden jól pirulhasson. 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha megsült, kidobjuk a fokhagymát, ráspricceljük a citromlevet, megszórjuk a petrezselyemmel és még egy kis borssal.


Megjegyzések

  1. Finom lehet! Meggyőztek a képeid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ennek nagyon örülök, és épp szezonja van mindennek!

      Törlés
  2. Szia Kata! Imádom ezt a pasit, az életfelfogását, a stílusát, mindent. Megértem a receptjei iránti rajongásodat. Kb. fél éve vettem meg ezt a könyvet, az első amit kipróbáltam az un. száraz mártogatós dukahh... Próbáld ki, valami mennyei. :) Szuperek a fotóid, mindig megcsodállak a fb-on. Jól vagytok? Gyerkőcök? Puszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága! feltétlen kipróbálom! Köszönöm a tippet! Írok priviben. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések