2014. február 12., szerda

Ropogós marcipánbonbon

Végre valami, ami emlékeztet a csokoládéra. Készítek továbbra is bonbonokat, de valahogy azok kerülnek fel legkevésbé a blogra. De majd összekapom magam e téren, mert van néhány darab, amit mindenképp meg szeretnék mutatni. Addig is íme egy nagyon egyszerű marcipános bonbon, amihez még forma sem kell.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin februári számában is.

 

A gyönyörű kötött alátétért köszönet Bonbon Mániának! A marcipánért pedig a Noosti Kft.-nek, akiknél a brontei pisztácia is beszerezhető.

Hozzávalók:

100 g marcipán
50 g durvára vágott mandula
50 g durvára vágott sótlan pisztácia

200 g étcsokoládé
2 g porított kakaóvaj

A pisztáciát és a mandulát száraz serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, a marcipánhoz gyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle.

A csokoládét 40-45 fok közé melegítjük vízgőz fölött. Az olvasztott csokoládét állandó keverés mellett lehűtjük 34-35 fokra. Ekkor hozzákeverjük a porított kakaóvajat, további keveréssel lehűtjük 31-32 fokig. Megmártjuk a csokoládéban a marcipángolyókat, sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni. Dermedés előtt megszórhatjuk kevés örült mandulával. 


4 megjegyzés: