2014. február 10., hétfő

Banános-nutellás tündértorták

Ha valakinek ismerősek a figurák, nem véletlen. Bizony, PindÚr szülinapi tortáján voltak hasonlók. Hiába, nekem csak ilyen megy. No, de a lényeg, a figurák miatt farsangi mulatság kompatibilissé váltak a tündértorták, de gyerekzsúrra vagy csak úgy kedvtelésből is elkészíthetjük. Aki pedig nem akar vacakolni a marcipánnal, próbálja ki a krémet, komolyan mondom, jóféle kakaóval isteni! Ja, és mondtam már, hogy nutella és banán is van benne? Ezt a kombót meg nem lehet nem szeretni!

A recept megtalálható a Kifőztük magazin februári számában is.



Hozzávalók (10 darabhoz):

100 g vaj
1 banán
2 tojás
75 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
50 g nutella (nálam házilag készült)
100 g liszt
25 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor

a díszítéshez:

100 g marcipán

vagy

250 g mascarpone
100 g porcukor
30 g cukrozatlan kakaópor

Az olvasztott vajat, a tojást, a cukrot, a vaníliát és a nagy szeletekre vágott banánt botmixerrel simára pürésítjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Egyneművé keverjük a tésztát, a muffin kapszlikat 2/3-ig megtöltjük, 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűltek a sütemények, díszíthetjük marcipánnal - amit egy kis lekvárral is tudunk rögzíteni - vagy csokoládékrémmel. Utóbbihoz robotgéppel kikeverjük a krémsajtot a porcukorral és a kakaóval, amíg sül a sütemény, majd hűtőbe tesszük. Habzsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk a krémet.


13 megjegyzés:

  1. De kedves és mesés fotók! Nagyon tetszik. Igazi kisgyerekes álom... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki kell használni, amíg kicsik. :) Köszönöm Krisz! :)

      Törlés
  2. Nagyon gyerekvadító a végeredmény! :)

    VálaszTörlés
  3. Nem igaz, a Bogyó és Babóca is szuper lett! :)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett :) Elárulnád, hogy hol találtad azokat a szép muffin papírokat? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Persze, hogy elárulom! :) A SkandiTrendtől és az eztettem boltból vannak.

      Törlés