2014. január 24., péntek

Sajtos-tökmagos csiga

Imádom a gyors, leveles tésztából készíthető csigákat, tekercseket. Bármikor bevethető, csak legyen mindig legalább egy csomag leveles tészta a hűtőben.



A recept megtalálható a Kifőztük magazin januári számában is.

Hozzávalók (15-20 darabhoz):

100 g héj nélküli tökmag
2 evőkanál tökmag- vagy olívaolaj
275 g készre nyújtott leveles tészta
100 g sajt

A tökmagot sütőlemezre terítjük, megsózzuk és sütőben megpirítjuk. A felét félretesszük, a másik felét késes aprítóban megdaráljuk, hozzáöntjük az olajat és tovább daráljuk, míg pép lesz belőle. A tökmagkrémet a kinyújtott leveles tésztára kenjük, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a félretett tökmag nagyobb részével. A tésztát feltekerjük, egy-másfél centis darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a csigákat, végül a maradék tökmaggal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.


További csiguszok és egyebek:

Olívás-sajtos tekercsek
Szilvalekváros falatkák 
Pikk-pakk fahéjas csiguszok


2 megjegyzés:

  1. Szia:)
    Ha van kedved játszani kérlek nézz be hozzám:
    http://sutni-jo.blogspot.hu/2014/01/ez-vagyok-en-szandi.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Szandi, hogy gondoltál rám. Ne haragudj, de nem szeretnék részt venni ebben játékban.

      Törlés