2013. december 9., hétfő

Mandulla

Igen, igen, tudom, hogy a mandulát egy L-lel írjuk. De ha a mogyorókrém nutella, akkor engedtessék meg nekem, hogy a mandulakrémet mandullának hívjam. (Oh, de kreatív...)

A történet ott kezdődik, hogy én nem szeretem a házilag kevert és pépesített nutellát, mert nem tudom olyan finomra őrölni hozzá a magokat, hogy olyan legyen, mint a bolti pajtása. Viszont nagyon szeretném, ha itthon készülne, jó minőségű alapanyagokból. No kérem, a megoldás, hogy pasztát használok hozzá. A mogyoró- és a mandulakrém is kiváló belőle, és semmi mesterséges trutyit nem tartalmaz. És nem utolsó sorban kiváló gasztroajándék lehet így az ünnepek előtt!

A tökéletes mogyorókrémért kattintsatok át Gesztenyéhez!


Hozzávalók:

100 g mandulapaszta (beszerezhető a Noosti Kft.-nél, ne ilyedjünk meg a mennyiségtől, bőven elfogy szavatossági időn belül, ha egyszer rákapunk)
75-100 g fehér csokoládé (attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre)

A fehér csokoládét megolvasztom, simára keverem. Hozzáadom a mandulapasztát, jól elkeverem benne (akár botmixert is használhatunk). Üvegbe töltöm, hagyom megszilárdulni (hűtőben kicsit gyorsabb), kicsinosítom, és már kész is a heti nyalánkság vagy a cseppet sem diétás gasztroajándék.

Hűtőben megdermed, de nincs benne romlandó, nyugodtan tartsuk a kamrapolcon, mint a nutellát. 

Az üveg csinosításának kellékeit megtaláljátok az Eztettem bolt választékában! 



8 megjegyzés:

  1. Jaaaj, nyami! Hát bizony, nálunk sem érné meg a szilvesztert sem, ha karácsonyra készíteném :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Veszélyes, de tényleg nagyon jó cucc. :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm, a tiéd is! :))) És a pasztát is nagyon köszönöm!

      Törlés
  3. megrendeltem a pasztát és amint megérkezik elkészítem. Remélem jól fog sikerülni, köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök neki, nagyon drukkolok! Érdemes vele kísérletezgetni, mondjuk a tej- vagy étcsokoládés verzió sem lehet rossz, csak kevesebb csokit használj akkor!

      Törlés
  4. Ez de remek ötlet!
    A mandulát szeretem, a fehér csokit szeretem, a mandullát is szeretni fogom. Írás közben ki is ötlöttem, hogy fánkkal fogom először kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, de jó!!! Végre fánk szezon van, mi? Nálunk is tegnap volt, imádommm! :)

      Törlés