Mangós panna cotta

A nyár egyik slágere a konyhámban a mangó fagyi volt, imádtuk minden mennyiségben. Így, ősszel következzék egy kevésbé hideg desszert, az imádott panna cotta, amit a mangó hihetetlenül gyümölcsössé varázsol. Próbáljátok ki, de komolyan, nem kell tőle félni. Mangó már szinte minden nagyobb üzletben kapható, egy fontos szempont van, érett legyen. Ha nem kapunk eléggé érettet, tegyük a gyümölcsöt az ablakpárkányra néhány napra, és hagyjuk ott beérni (közben forgassuk).

A recept megtalálható a Kifőztük magazin novemberi számában is.


Hozzávalók:

400 ml 30%-os zsírtartalmú tejszín
200 g mangóhús (egy nagy mangó)
75 g nádcukor
1/2 rúd vanília
4 zselatinlap

díszítésnek néhány kocka mangó és gyönyörű brontei pisztácia, amiért köszönet a Noosti Kft.-nek

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A meghámozott mangót a nádcukorral és a vaníliával pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a kicsavart zselatinlapokat, addig keverjük, míg feloldódik a forró folyadékban. A krémet poharakba adagoljuk, 6-8 órára hűtőbe tesszük. A desszertet tálalhatjuk pohárban vagy állítsuk 10 másodpercre meleg vízbe a poharakat, majd borítsuk tányérra.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések