2013. szeptember 14., szombat

Kakaós-kókuszos madeleine

A kókuszos madeleine annyira belopta magát a szívembe, hogy gyakori vendég lesz a konyhában. Ha van türelmetek, nyugodtan megmárthatjátok olvasztott csokoládéban a sütemények felét és megszórhatjátok kívülről is egy kis kókusszal. Nálunk ez egyes gyerkőcök finnyássága miatt esélytelen, szóval kihagytam.

(Forma: auchanból, 9 lyukas szilikon, kb. 5 cm-es hosszúságú sütikhez, ára 1 000 Ft.)



Hozzávalók (20 db-hoz):

2 tojás
80 g cukor
90 g olvasztott vaj
1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
60 g liszt
20 g cukrozatlan kakaópor
4 g sütőpor
40 g finomra őrölt kókuszreszelék



A tojásokat kikeverem a cukorral, amíg a cukor el nem olvad (egészen kifehéredik), belekeverem a vajat, a citromhéjat és tovább keverem. A kókuszreszeléket darálóban a lehető legfinomabbra őrölöm. Az átszitált kakaós liszthez adom a sütőport, a kókuszt és az előzőekhez forgatom. Habzsákból a szilikon formákba töltöm a tésztát, úgy 3/4-ig. 200 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütöm a süteményeket. A formából óvatosan egy tompa kés segítségével kiemelem a kis kagylókat.

Az alapreceptet Stephane Gerphagnon (a La Praline francia cukrászda főcukrásza) hagyományos francia cukrászat óráján tanultam a Makifood főzőiskolában. 

1 megjegyzés:

  1. Még sosem sütöttem madleine-t, de egyszer kipróbálom, mert ez biztos finom lehet!

    VálaszTörlés