2013. szeptember 29., vasárnap

Hirtelen csirke gyors felindulásból, avagy a harminc perces ebéd

Amikor nem is akarok ebédet főzni, de mégis csak főzök. A harminc perc csak az krumpli miatt van, a hús 10 perc alatt el is készül. Tálaljuk friss salátával és meg is van a jó kis nyári ebéd hangulat egy őszi esős napon is.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin szeptemberi számában.



Hozzávalók:

500 g csirkemell filé
néhány ek. liszt
só, olaj

8 szem krumpli
néhány csepp olívaolaj
só, bors, fokhagyma

kedvünk szerinti saláta mondjuk feta sajttal, hogy valami domináns íz is legyen

A sütőt előmelegítem 200 fokra, közben megtisztítom és jól átmosom a burgonyát. Megtörölgetem, cikkekre vágom, meghempergetem sós, borsos olívaolajban, hozzáadom a felkarikázott fokhagymát. Tepsin elrendezgetem és 20-25 perc alatt készre sütöm.  

A felszeletelt csirkemellet kiklopfolom (tényleg vékonyra!), besózom, meghempergetem lisztben. Egy vastag falú serpenyőben egy ujjnyi olajat hevítek, mikor nagyon forró, kisütöm benne a húst. Elég 2-3 perc mindkét oldalának. (Figyelem, az ablakot tessék nagyra nyitni, nagyon füstöl.)





2 megjegyzés:

  1. Húh, de guszta és még egészséges is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) Mondjuk nem a legegészségesebb az olajos sütéssel és a krumplival, de finom, az tuti. :)

      Törlés