2013. szeptember 27., péntek

Gyors, sütés nélküli tútótorta

Nem igazi kegyetlenség, hogy kilépsz az ajtón, bőrig ázol, elő kell venni a kabátot, gumicsizmát, el kell pakolni a papucsot, a nyári ruhákat, nem jössz haza minden nap egy rakás friss gyümölccsel a zöldségestől, nem készítesz minden nap fagyit (na jó, ezt tényleg csak az olyan elvetemült fagyifüggők csinálják, mint én)?

Lassan visszarázódunk a normál kerékvágásba, de azért még jó esik egy-két gyorsan összedobható nyáridéző desszert.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin szeptemberi számában is, ráadásul hamarosan itt a legújabb szám, tessék résen lenni!



Hozzávalók (18 cm-es tortakarikához):

100 g kakaós keksz
50 g vaj
500 g túró
250 g mascarpone
100 g cukor
1/2 vanília kikapart magjai
2 kezeletlen narancs vagy citrom héja
200 g idénygyümölcs

A kekszet morzsásra daráljuk, hozzáadjuk a vajat  összedolgozzuk, és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Az alapot hűtőbe tesszük. A túrót, a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát és a citrushéjat robotgéppel simára keverjük. A krémet elegyengetjük a kekszes alapon, 4-5 órára hűtőbe tesszük. A tortagyűrűt óvatosan leválasztjuk. A tortát idénygyümölcsökkel díszítjük tálalás előtt.



3 megjegyzés:

  1. Húh, de jól néz ki! Nyáridéző ezzel a sok gyümölccsel rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És már várom a következő tavaszt! :)

      Törlés
  2. Nekem valamiért folyós lett, mit ronthattam el?
    Illetve a keksz réteg kevés volt a masszához képest, abból legközelebb dupla mennyiséget használok.
    Egyébként hatalmas sikere lett a páromnál, köszi a receptet :)

    VálaszTörlés