2013. augusztus 5., hétfő

Túró rudi fagyi

Klasszikus, amit minden gyerek szeret. Itthon nem foglalkozom túró rudi készítéssel, túl macerásnak tartom, és bevallom, a gyerkőcnek a boltit veszem. Ez van, tudom, mi van benne, de mégis megveszem, mert imádja. A fagyi viszont legyen adalékmentes, étbevonó mentes és készüljön igazi alapanyagokból, ne E kezdetűekből.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is. 



Hozzávalók:

500 g túró
250 g mascarpone
350 g görög joghurt
200 g porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1 kezeletlen citrom reszelt héja
75 g étcsokoládé

A csokoládé kivételével tálba teszem a hozzávalókat és botmixerrel vagy robotgéppel krémesre keverem. Fagyigépben nagyjából 20 perc alatt készre kevertetem a fagylaltot. Átszedem egy műanyag dobozba, olvasztott étcsokoládéból csíkokat húzok bele.




1 megjegyzés: