2013. augusztus 26., hétfő

Kókuszos-málnás blondie

Blondie, vagyis a szőke brownie. Készülhet szögletes formában is, nálam ezúttal egyszerűbb volt kerekben. Málna helyett kerülhet bele szeder, áfonya vagy eper is.

A recept megtalálható a Kifőztük magazin augusztusi számában is.



Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)

200 g vaj
150 g fehér csokoládé
150 g nádcukor
3 tojás
150 g liszt
50 g kókuszreszelék
1 tk. vanília-kivonat
125 g málna

A vajat és a fehér csokoládét összeolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vaníliával, belekeverjük a csokoládés vajhoz. A lisztet és a kókuszreszeléket beleforgatjuk a masszába. A tésztát beleöntjük a lisztezett és vajazott tortaformába, beleszórjuk a málnát, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

4 megjegyzés:

  1. Húh, de szép lett! Brownie-t eddig csak tepsiben láttam sütni, de így tortaformában is nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki! Akkor is jól jön, ha gyorsan kell összedobni egy szülinapi tortát és az illető szereti a csokoládét. :)

      Törlés
  2. Jaj de gusztusos, formás Brownie! Én is csak szögletesben tudtam eddig rá gondolni, de Te bizonyítottad, hogy igenis a brownie is lehet kerek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, milyen igaz! Lehet kerek és milyen jól mutat egy szelet sütin egy gombóc fagyi. :)

      Törlés