Vaníliás-karamellizált fehér csokoládés trüffelek

Praliné Zsuzsi kész lavinát indított el a karamellizált csokoládéval. Miután megmutatta a technikát, rengetegen próbálták ki. Én sem hagytam ki, nagyon izgatott, hogy milyen lesz az eredmény. A karamellizált fehér csokoládéból többek között trüffelt is készítettem.

 Zsuzsi, azt hiszem, sokan hálásak vagyunk Neked a receptért!


Hozzávalók (100-120 db-hoz):

50 ml tejszín
20 g golden syrup vagy méz
1 rúd vanília kikapart magjai
150 g karamellizált fehér csokoládé - recept ITT
10 g puha vaj

300 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
6-7 ek. cukrozatlan kakaópor (pl. Divine)

A tejszínt, a vaníliát és a szirupot / mézet összeforralom, félreteszem és hagyom visszahűlni kb. 40 fokosra. Közben megolvasztom a karamellizált fehér csokoládét. A tejszínes keveréket 3-4 részletben az olvasztott csokoládéhoz keverem. Hozzáadom a puha vajat és egy botmixer alacsonyabb fokozatával átkeverem. Néhány órára félreteszem szilárdulni.

A krémet habzsákba töltöm és egy sütőpapírral bélelt tálcára aprócska halmokat adagolok belőle. ezeket hűtőbe teszem 6-12 órára.

A csokoládét temperálom a kakaóvajjal (leírás ITT). A kis halmokat mártóvilla (sima villát is használhatunk) segítségével megmártom a csokoládéban, majd átpottyantom a kakaóba. Nagyjából minden ötödiknél megállok, meghempergetem a kakaóban a trüffeleket, átdobom őket egy fém teaszűrőbe (a kezünkre érdemes gumikesztyűt húzni) és leszitálom a felesleges kakaóport róla. Ettől kapják meg a helyes kis ráncos felszínüket. Sütőpapíron hagyom megszilárdulni a csokoládéburkot. A mártogatás közben folyamatosan ellenőrizzük a csokoládé hőmérsékletét, ha szükséges keverjük át vízgőz fölött, hogy megtartsuk a 31-32 fokos hőmérsékletét.
 

Megjegyzések

  1. Erről olyan kép nincs, ahol látom belül milyen a trüffel? Biztosan szuper ez a recept!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nincs. De igazából semmi különös, sűrűbb, mint a sima ganache, megáll magától annyira, hogy lehessen mártani. színre egyébként karamella színű.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések