2013. június 11., kedd

Bögrés palacsinta gyümölccsel (57. VKF!)

Ugyan semmi nem utal rá, de a képen bizony áfonyás palacsinta van. De ezek már az utolsó darabok, ahol csak néhány szem áfonya maradt a tálban. A jól sikerült, nagyon gyümölcsös palacsintáknak meg lába kelt sütés közben. Az áfonya mellett az eper, a szeder vagy a málna is jó kísérője lehet a palacsintának.

Ezeket a palacsintákat pedig küldöm virtuálisan Aminak, a Colors in the Kitchen blog szerzőjének a VKF 57. fordulójára



Hozzávalók:

egy 2 dl-es bögre, amiben mérünk
1 bögre liszt (130 g)
1 bögre tej (200 ml)
2 tojás
1 ek. házi vaníliás cukor
100 g áfonya vagy más gyümölcs
+ olaj a sütéshez

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját kikeverem a cukorral, felváltva hozzáadom a lisztet és a tejet is, simára keverem. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot, végül mehet bele a gyümölcs is. Vékonyan olajozott palacsintasütőben mini palacsintákat sütök. Porcukorral tálalom.

6 megjegyzés:

  1. Hm... Ezt megcsináljuk, köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem is értem minek grammozok, mililiterezek a palacsintánál. Bögrébe a hozzávalókkal! Nagyon guszta lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sima palacsintát én is mérleggel csinálom. :))) Képtelen vagyok anélkül normális állagú tésztát keverni. :) De ennél tutira beválik a bögre is! :)

      Törlés