2013. április 26., péntek

Csirkés brassói a sütőből

Gyors megoldás a sütőből szombati ebéd gyanánt. Semmi gondom nincs a hagyományos brassóival, mert nagyon szeretem, csak épp soha nem sikerül úgy, mint az anyukámé, ezért azt a verziót nem is erőltetem. Marad az én választásom, amit rövid előkészítés után már tehetünk is a sütőbe.





Hozzávalók:

500 g filézett csirkemell
750 g burgonya (tisztítva mérve, de ízlés szerint változtathatjuk az arányát)
2 fej lilahagyma
6-7 duci gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna (ízlés szerint)
1 ek. pirospaprika
olaj, víz

A csirkemellet és a burgonyát nagyjából egyforma kockákra vágom (inkább kisebbekre, akkor jobban pirul). A felaprított hagymát megpirítom az olajon, több részletben hozzáadom a húst, alaposan átsütögetem a külsejét. Közben sózom, borsozom, belepréselem a fokhagymát. Mikor kezd pirulni a hús, hozzádobom a burgonyát, ráteszem a paprikát, lehúzom a tűzről és átkeverem. Felöntöm egy kis vízzel, átteszem egy tűzálló tálba, 170-180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.

4 megjegyzés:

  1. Imádjuk a brassóit :)
    Nézz be hozzám vár Rád egy meglepi :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik legnépszerűbb kaja, az tuti. :-))) Köszönöm itt is. :-)

      Törlés
  2. Ezt a sütős változatot még nem is hallottam, de ki fogom próbálni, mert imádjuk a brassóit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp ajánlom, mehet mellé sok hagyma, paprika és paradicsom is, bár akkor már nem brassói. :-)

      Törlés