Ananász fagyi

Hú, na most ez annyira egyszerű lesz, hogy szinte szégyellem leírni, de nincs mit tenni, állati jól esett a semmiből fagyit készíteni és a tikkasztó játszóterezés után belapátolni belőle egy jó nagy adagot.

A másik, hogy még csak nem is friss gyümölcsből készült, holott ott virít egy gyönyörű nagy ananász az ablakpárkányon (érik :-) ).

Ne vessetek meg az ötlet egyszerűségéért, próbáljátok ki és könnyebbüljetek meg, hogy a semmiből is lehet jó dolgot készíteni.




Hozzávaló:

1-2 doboz ananász konzerv

Őőőőő ennyi. :-) Na jó, ha van otthon friss mentalevél, tessék bele azt is tenni vagy löttyinthetünk hozzá némi fehér rumot, de ha nincs, akkor bizony olyan lesz, mint az enyém.

Játszóterezés előtt betettem a konzerv ananászt dobozostól a fagyasztóba. Nagyjából két óra múlva kibontottam, botmixerrel simára turmixoltam (a sziruppal együtt) és a fagyigépbe tettem 15-20 percre. Mire PindÚrral megebédeltünk, már várt is minket a fagyi, ami kicsit hajazott a krumplipürére, ami a küllemét illeti. 

Ne essünk kétségbe, ha nincs fagyigépünk, tegyük a pürésített ananászt a fagyasztóba, 20 percenként a botmixerrel vagy egy villával keverjük át, ameddig el nem érjük a kívánt állagot.

(Mínusz egy dolog a kamrapolcról.)

Megjegyzések

  1. Fantörpikus! Istennő vagy!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek a nagy ötletek!! Sokféle szuper alapanyagból lehet bármit alkotni, de egy hozzávalóban meglátni a lehetőséget, na az igen! Köszönöm az ötletet, már látom a dolgot más gyümölccsel is... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de örülök! :-) Lesznek még pofon egyszerű fagyik, ennyit ígérhetek. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések