Cicás csokinyalókák

Óriási sikert aratnak a csokinyalókák a gyerekeknél, ezért a bonbonozás után visszamaradt csokoládé gyakran kerül pálcikára némi drazséval. A legutóbbi kedvencek ezek a cicák voltak, akik kandírozott orgonát kaptak a fülük alá, csak hogy valami csinos, csillogós dolog is kerüljön rájuk.


Recept persze nincs. :) A lényeg, hogy temperált, vagy legalább ahhoz közeli állapotú csokoládét használjunk.

Olvasszuk fel vízgőz felett az adott csokoládémennyiség 3/4-ed részét. Mikor felolvadt, vegyük le a gőzről és keverjük hozzá a nagyon apróra vágott maradék 1/4-ed részt. Keverjük, hűtsük tovább (a fehér csokoládénak 28-29 fok között van a felhasználási hőmérséklete). Hőmérő nélkül már hidegnek kell éreznünk a csokoládét, ha beleérintjük az ujjunkat.

Sütőpapírra tegyünk egy evőkanálnyi csokoládét, fogvájóval húzzuk ki a cicák fülecskéit. Nyomjunk bele mindegyikbe egy-egy nyalókapálcát, kapjanak egy-egy cukordrazsé orrot. A szemekhez használhatunk csokoládé pasztillát vagy csokoládéval bevont gabonagyöngyöket. hagyjuk őket megszilárdulni, végül óvatosan válasszuk le a sütőpapírról.


A cicák után sincs megállás, jöjjenek a macik, baglyok, nyuszik vagy amit csak akarunk. Gyerekekkel együtt is készíthetjük!

Egyúttal ajánlom ezt a posztot az aktuális SAD kiírásra is, melynek háziasszonya Linyah. 

Megjegyzések

  1. De helyesek!
    Békés, meghitt Húsvéti Ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen, Nektek is!

      Törlés
  2. Nagyon cukik a cicusok,loptam az ötletet, már mosolyognak is rám a pálcás csokinyuszik :) Kellemes Húsvétot kívánok!Szofika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Örülök, hogy tetszik és végtelenek a lehetőségek. :) Neked is nagyon kellemes ünnepet!

      Törlés
  3. Katuci!
    Ötleteid kifogyhatatlanok, nagyon kreatív vagy, édesek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És hogy örült tegnap az unokahúgom. :) Felkiáltott, hogy nyalóóóóka! Majd beszámolt, hogy épp elfogyott az előző adag. És jajj, lila az orra. :))

      Törlés
  4. Nagyon ötletes! Gyerekek imádhatják! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések