2013. március 16., szombat

Bazsalikomos mozzarella golyók

Villámgyorsan elkészíthető hétköznapi ebéd, csak győzzünk utána szellőztetni. Így nem a mínusz 10 fokos napokra ajánlom, de azért mindenképpen készítsétek el!

A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin márciusi számában is! 


Hozzávalók:

125 g mini mozzarella golyó (kb. 15 db)
kb. 50 g liszt
2 tojás
1 száraz zsemle
2 tk. szárított bazsalikom

olaj a sütéshez

Az alaposan lecsepegtetett sajtgolyókat meghempergetem a lisztben, a sóval elhabart tojásba forgatom, majd a száraz zsemléből készített és bazsalikommal fűszerezett morzsába forgatom. Megismétlem a tojásba és morzsába mártást. Nagyon forró olajban kisütöm. Forrón tálaljuk!

2 megjegyzés: