2013. február 16., szombat

Szerelmesek tortája, avagy a nagyon málnás csokoládétorta

Hogy mitől a szerelmeseké? Csak ennyit mondok, temérdek csokoládé, tejszín, vanília, málna, a többit pedig tessék utánagondolni...

A recept megtalálható sok más finomsággal együtt a Kifőztük februári számában. Az újság ingyenesen letölthető ITT.




Hozzávalók a tésztához (18 cm-es formában sütve):

200 g étcsokoládé
100 g vaj
4 tojás
50 g porcukor

Hozzávalók a krémhez:
150 ml hideg tejszín
200 g krémsajt
100 g porcukor
1 narancs lereszelt héja
1 rúd vanília kikapart magjai

a tetejére:
100 g málnadzsem
150 g friss vagy fagyasztott málna



Az étcsokoládét és a vajat összeolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a csokoládés vajat, simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal eldolgozzuk a masszában a fehérjehabot is. A tortaformában egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük, rácson hagyjuk kihűlni. 

A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtban eldolgozzuk a cukrot, a vaníliát és a narancshéjat, majd nagy mozdulatokkal belekeverjük a tejszínt, hűtőben pihentetjük felhasználásig.
A kihűlt csokoládés alapot megkenjük a málnadzsemmel, eloszlatjuk rajta a tejszínes krémet. Legalább begy órára hűtőbe tesszük. tálalás előtt megszórjuk bőségesen málnával.
 

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! :-) A kinézet mellékes, az íze nem! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Elkészítettem a szülinapomra, és nagyon nagyon finom lett!!! Többen el is kérték a receptjét! Köszönöm! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a legnagyobb dicséret!!! Köszönöm! :-)

      Törlés