Meggyes marcipángolyó pisztáciabundában

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető bonbonféleség, ha a marcipánt összegyúrjuk valami ízesítővel és bevonjuk csokoládéval. A siker garantált!

A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin februári számában, mely ingyenesen letölthető az oldalról.


Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):

100 g marcipán
50 g aszalt vagy 10 g fagyasztva szárított meggy
150 g étcsokoládé
1,5 g porított kakaóvaj
50 g sótlan pisztácia

A meggyet aprítógépben alaposan megdaráljuk, belegyúrjuk a marcipánba. Az ízesített marcipánból golyókat formázunk, felhasználásig hűtőbe tesszük. A pisztáciát ízlés szerinti finomságúra őröljük, félretesszük.

Az étcsokoládét vízgőz fölött 40-45 fok közé melegítjük, majd folyamatos keverés mellett hideg felületen visszahűtjük 35 fokig. Ekkor hozzáadjuk a porított kakaóvajat. Tovább keverve 32 fokig hűtjük a csokoládé hőmérsékletét.

A golyókat villa segítségével megmártjuk a csokoládéban, lecsepegtetjük, majd rögtön meghempergetjük az őrölt pisztáciában, végül egy sütőpapírra helyezve megvárjuk, míg megdermed a csokoládéburok. A golyók bevonása közben ellenőrizzük a csokoládé hőmérsékletét! Ha szükséges, helyezzük vissza a tálat néhány másodpercre a vízgőz fölé a csokoládé ideális hőmérsékletének megtartása érdekében.

Megjegyzések

  1. Tényleg, nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű, de nagyszerű!:)

    VálaszTörlés
  2. Guszta, nagyon finom lehet! Szerinted amit még blogjátékodon nyertem a liofilizált gyümölcsökből tudok ilyet csinálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, simán lehet, aprítsd fel és mehet is a marcipánba. :-)

      Törlés
  3. Egyszerű, tökéletes. Ma el tudtam volna viselni pár ilyen golyócskát. Éppen az éves zárás hajszolt napjait éljük, estére éppen csak kilátok a fejemből....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegénykém, akkor itt a fénypostával küldött darabok nem segítenek. :-)

      Törlés
  4. Katuci!
    Mennyei édesség, nem mondanék nemet rá :-)

    VálaszTörlés
  5. Csodásak. Egyszer aszalt vörös áfonyával csináltam egy leheletnyi rummal. Piszok egyszerű és nagyon finom. Hiába, a marcipán a cukrászok királynője... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is tökéletes! Olyat a bonbonkurzuson készítettek a lányok, csak ott kinyújtották és kiszaggatták mini kiszúrókkal, úgy ment a csokiba, szuper volt az is!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések