Konyakos diópraliné

Egyszer már elkészítettem Praliné Zsuzsi diópralinéját, mondhatom, szuper lett. Ezúttal ezt a receptet gondoltam tovább. Állítom, hogy a konyak és a dió nagyon jó barátok, ahogy ez már ennél a korábban készített bonbonnál is bebizonyosodott.

Egy dologra mindenképpen felhívnám azoknak a figyelmét, akik azt forgatják a fejükben, hogy kipróbálják a diópralinét. Készítsetek mindjárt dupla adag karamellizált diót, ugyanis fel kell rá készülni, hogy a nagy része észrevétlenül a pocakunkban landol.


Hozzávalók:

280 g 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

125 g dió
80 g nádcukor
1 tk. dió- agy mogyoróolaj (végső esetben napraforgó)
30 ml konyak (metaxa)
50 ml tejszín
50 g fehér csokoládé

A diót száraz serpenyőben illatosra pirítom, majd félreteszem. A nádcukrot karamellizálom a kiürített serpenyőben, leveszem a tűzről és elkeverem benne a diót. Sütőpapírra szedem, hagyom kihűlni. (Álljunk ellen a kísértésnek, ne faljuk fel!)

A tejszínt felforralom a konyak felével, a fehér csokoládéra öntöm 3-4 részletben, simára keverem. Közben a konyak másik felét is hozzáadagolom.

A karamellizált diót és az olajat aprítógépben krémesre darálom. Elkeverem a fehér csokoládés ganache-sal, félreteszem.

Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket. Lehűtöm, majd szilárdulás után nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a diós krémet, helyet hagyva a lezárásnak. Hagyom 20-30 percig szilárdulni a krémet, végül újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. További 20 perc hűtés után kifordítom az elkészült csokoládét a formából.


Ha van kedvetek kipróbálni a bonbonkészítést, csatlakozzatok hozzánk a februári kurzuson! Jelentkezni ITT lehet.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések