2012. november 20., kedd

Habos-diós palacsinta

A palacsinta, ami túrósnak indult, aztán anyukám a fülembe tette a bogarat. Szokott ő ugyanis sütni egy király palacsintának nevezett csodát, amiben metéltre van vágva a palacsinta, közötte egy jó kis diós maszlag tortaformában sütve. Szóval ebből próbáltam valamit összehozni. Egyszerű, finom, tetszik?


Hozzávalók a palacsintához:

2 tojás
200 g liszt
400 ml tej
1 ek. cukor
egy csipet só
fél rúd vanília magjai / 1 tk. vanília-kivonat / 1 tasak vaníliás cukor
1 ek. olaj + a sütéshez

Az összes hozzávalót egy kancsóba teszem, jól összeturmixolom, végül a csomómentes tésztát olajozott serpenyőben kisütöm.

Hozzávalók a töltelékhez:

3 tojás
100 g cukor
150 g darált dió

+ vaj a sütőedény kikenéséhez

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleforgatom a sárgájákat és a diót.

Betöltöm a palacsintákat (szám szerint nyolcat), lazán feltekerem, félbevágom őket. A sütőedényt kivajazom, a felezett palacsintákat a vágott felükkel felfelé pakolva egymás mellé pakolom. 10-20 g vajat elmorzsolok a tetején. 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm a desszertet.

1 megjegyzés:

  1. Csodás! Én is szoktam metéltre vágott palacsintát sütni, vaníliával, mandulával, de a diós- habos is csodás, nálam így készül a "csúsztatott" palacsinta.

    VálaszTörlés