2012. október 3., szerda

Sajtos rizsgolyók

Így járok, amikor gyorsan készítek valamit a férfi szekciónak, aztán két nap múlva kiderül, hogy nem nyúltak hozzá. Alapvetően nem okozna gondot kidobni a rizst, de a sáfrányos rizst ki nem dobom. Ha már így alakult, ez készült belőle. Önmagában nem valami ízbomba, de bátrabbak jó alaposan fűszerezhetik. Köretként valami mártásos ételhez viszont simán el tudom képzelni. (Na tessék, most megkívántam a bakonyit...)


Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

350 g maradék rizs
150 g sajt
1 tojás
só, bors, ízlés szerinti fűszerek
olaj a sütéshez

A rizst, a sajtot és a tojást megfűszerezem, majd botmixerrel pépesítem. Enyhén vizes tenyérrel gombócokat formázok, majd aranyszínűre sütöm őket az olajban.

4 megjegyzés:

  1. Szépek és ez nagyon finom ! Így már gondolod elfog fogyni? Ha nem , csak szóljál!:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, igen, így már elfogyott, de azért nem ízbomba önmagában, bátran lehet fűszerezni.

      Törlés
  2. Katuci!Jó ötlet nagyon!Már úgy készítettem, hogy sárgarépát és karfiolt tettem a rizsbe és ezeket gyúrtam össze.Az is finom volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet, nekem rögtön a borsó jutott eszembe, de épp semmi nem volt itthon. :-(

      Törlés