2012. október 12., péntek

Oreo cake pops - a sütinyalóka-láz

Szóval vannak ezek a sütinyalókák, amerikaiul cake pops. Őrületesen divatos gyerekzsúr kiegészítő, természetesen csupa mű, színezékes izével, de tény, hogy jópofák. (Lásd pl. ITT.)

Az itthoni gasztroblogokon is szépen terjed. Praliné Zsuzsi profin, sorozatban gyártja, Nyammm Zsófitól is láttuk már. Szóval a minap kibontott oreos dobozra nézve bevillant, hogy miért is ne? Kipróbálom! Meg kell mondjam, őrült jó dolog csinálni, semmi stressz, hogy nem lesz szép a máz rajta, mert úgyis marha jól néz ki.


A kis nyalókákhoz Flóra receptje szolgáltatta az alapot.

Hozzávalók:

20 db oreo keksz + 1 db a díszítéshez (ha ez nincs, készíthetjük az aldiban kapható utánzatból vagy házi készítésűből)
100 g mascarpone
200 g étcsokoládé
18-20 db saslikpálca

A kekszet aprítógépben morzsásra darálom, hozzáadom a krémsajtot, összedolgozom. Néhány órára a hűtőbe teszem vagy kb. félórára a fagyasztóba. A masszából kis golyókat formázok, saslikpálcára tűzöm őket, végül megmártom a temperált étcsokoládéban. Én kiskanállal dolgoztam rá a csokoládét, forgattam benne, így lett ilyen kis maszatos. A bevont sütinyalókákat a félretett és megdarált keksz morzsáival szórom meg. Fogyasztási tegyük hűtőbe egy légmentesen zárható dobozban.


Szerintem nem csak a gyerekek lesznek érte odáig...

4 megjegyzés:

  1. Klassz! Nekem tetszik ilyen "rusztikusan". :) Kekszmorzsával még nem próbáltam, csak piskótával.

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki! Én almával próbáltam, hogy egy kicsit az egészséges életmódot is támogassuk ;)

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok, azért jegyezzük meg, hogy ez is egy szerethető amcsi dolog. :-)

    VálaszTörlés