A chili és az étcsokoládé, plusz egy kis játék bloggereknek

Nem rajongok a chiliért, de azért mégsem hagy nyugodni. Így mindig próbálkozok, hogy vajon melyik csokoládéval alkot amolyan mindent elsöprő párost. Már megint kicsit erősre sikeredett, de alakul.


Az egyértelművé vált, hogy a kakaóbab durva, kesernyés íze nem hiányozhat a szájban robbanó chili mellől.

A burkot a nálam már szokásossá vált Callebaut Kumabo 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé adja, mely három afrikai termőterületről összeállított belga csokoládé (Tanzánia, Ghána, Sao Thomé). Egyszerűen odáig vagyok érte, persze ez ízlés dolga, egyetlen hátránya, hogy a színe nem az a gyönyörű mély, szinte feketés barna, de ez bőven elnézhető neki. A ganache-hoz ecuadori kakaóbabból készült arriba superieur 81%-os étcsokoládét használtam, melyhez nagyon könnyen hozzá lehet jutni és szuper ár-érték aránya van (lidl).

Hozzávalók:

260 g Kumabo 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

100 g arriba superieur étcsokoládé
120 ml tejszín
1 csapott kk. extra erős chilipor
3 ek. kakaóbab töret

A kakaóvajjal temperált étcsokoládéból elkészítem a bonbonhüvelyeket. Miután kicsepegtettem a formából a csokoládét, de az még nem szilárdult meg, mindegyik mélyedésbe szórok néhány szemet a kakaóbabból.

Az étcsokoládét felolvasztom, közben felforralom a chilivel a tejszínt, hagyom visszahűlni. A tejszínt az olvasztott csokoládéhoz adagolom több lépésben, mindig simára keverem.

Nyomózsákból feltöltöm a mélyedéseket, helyet hagyva a talpaknak, majd rövid hűtés után újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. 20 percre a hűtőbe teszem őket, végül kifordítom a formából.





Kedves Bloggerek!

Láttátok, játék van a Kifőztük és a Kossuth Kiadó szervezésében.

Íme a részletek:

Ha szeretnéd megnyerni Varga Gábor legújabb könyvét, tedd ki a blogodba a borító képét és írd le, egy-két mondattal, hogy miért szeretnéd ezt a könyvet megnyerni. A nyertes dedikált példányt kap, így fontos, hogy tudjuk, hogy mi
ért is szeretné ezt a könyvet.
A bejegyzés linkjét másold be ide, ehhez a bejegyzéshez (KLIKK IDE az eredeti kiírásért) kommentben. A játék most indul és csütörtök reggelig tart! Jó játékot kívánunk!:)

És, hogy én miért szeretném? Egyszerű, imádok sütni, jobban, mint főzni. Így bármikor tudok kifogást, hogy miért marad el az ebéd és készül helyette valamilyen torta. :-) Ezen kívül mániákus szakácskönyv gyűjtő vagyok, viszont be kell vallanom, hogy új kiadású magyar szakácskönyvem nincs. Én főleg ezért várom, kitűnő első darab lenne a magyar könyvek között.




Megjegyzések

  1. Nagyon tetszik! A chillit egy kicsit csökkentem majd. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondom, náam a sokadik verzió, mert én sem vagyok nagy chili rajongó, de nem bírom megállni, mert közben mégis csak szeretem. :-))

      Törlés
  2. Én nem vagyok feltétlen rajongója a chilis csokinak, de a te verziódat megkóstolnám! :) Az mit jelent, hogy extra erős chilipor? Nekem egy fűszerboltból van 10-es erősségű, na abból ha egy kávéskanálnyit beletennék, végem lenne; a chilis babhoz pl. kell belőle két késhegynyi. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jujj, Zsuzsi, abból ne tegyél bele annyit. :-)) Amit már számoznak, az durva cucc, ez egyszerű Fűszerészes dolog, de amúgy nem torokkaparó, égető, csak kis cseles, mert nyugodtan nyammogod, majd váratlanul felrobban. :-))

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Bocsánat, én törültem a hozzászólásomat, mert rosszul értelmeztem, azt hittem nálad kell jelentkezni:)
    Köszi az infot a játékról, és egy ilyen chilis bonbont én is megkóstólnék:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszi, hogy jelezted, közben javítottam, hogy egyértelmű legyen, mert valóban csak bemásoltam egy részt és nem egészítettem ki. Bocsi!!!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések