2012. szeptember 14., péntek

Sajtos mártogatós

Ami még melegen kitűnő mártogatós, ha meg marad belőle és kihűl, sajtkrémként vagy tojáskrém alapként is funkcionálhat.


Hozzávalók:

100 g mascarpone
100 g cheddar sajt (vagy bármilyen könnyen olvadó fajta)
egy kisebb csokor metélőhagyma (vagy bármilyen fűszer)
ízlés szerint só

A cheddart lereszelem, összekeverem a krémsajttal, mikrosütőbe teszem a legmagasabb fokozatra 4-5 percre, közben percenként átkeverem. Végül hozzáadom a metélőhagymát, ha kell, még sózom.

Természetesen egy lábosban is készíthetjük, akkor folyamatosan kevergessük fakanállal, míg összeolvad.

Mellé készítettem házi tortilla chipset, ami nagyon nem jött be. :-(

2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, nálunk fontos szerepet játszanak a dipek, gyakran készítek, még gyümölcshöz is :)!

    VálaszTörlés