2012. szeptember 27., csütörtök

Cukkini krémleves

Irány a piac, még mindig várnak ránk friss zöldségek és gyümölcsök, használjuk ki! Így a szeptemberi hűvösebb napokon pedig már jólesik néha egy forró krémleves. Azért megsúgom, forró nyári estéken sem volt rossz jól lehűtve.


Hozzávalók:

3 közepes cukkini vagy 6-8 mini
3-4 szál újhagyma vagy egy fej fehér- vagy lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
300 ml víz
250 ml főzőtejszín
egy csokor petrezselyem
só, olívaolaj, egy kocka bio zöldségleves kocka (beszerezhető a dm-ben, ezek nem nátrium-glutamáttal vannak tele)

Kevés olívaolajon megpirítom a felszeletelt hagymát és fokhagymát (nem szükséges nagyon apróra vágni, a végén elintézi a botmixer). Rádobom a felkarikázott cukkinit, 5-10 perc alatt készre párolom, közben megsózom és hozzáadom a leveskockát és a petrezselymet. Felengedem vízzel és a tejszínnel, felforralom, elzárom. Végezetül jól összeturmixolom a botmixerrel.

2 megjegyzés:

  1. Nálam az elmúlt pár héten 3-4 naponta vacsora a krémleves (főleg brokkoli és zeller), mert annyira jó hazamenni és gőzölgő leveskét enni frissen pirult kenyérrel ;) Majd beiktatok egy cukkinikört is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó!! Hidd el, a cukkinit sem fogod megbánni! :-)

      Törlés