2012. augusztus 30., csütörtök

Lecsóágyon sült padlizsán

Még ha a fülemen is jön ki, sem tudom megállni, hogy ne vegyek minden szombaton egy nagy adag sárga és zöld cukkinit és lila-fehér padlizsánt. Emellett rózsaszínű és sárga paradicsomot. Igen, odáig vagyok a színes zöldségekért! Szóval, egyik nap ratatouille, majd másnap úgy érzem, rá sem bírok nézni ugyanazokra az alapanyagokra, mégis sikerül valami merőben mást összehozni belőlük, amit meg két hét alatt sem unnék meg.


Hozzávalók (2 személyre):

2 kisebb, feszes héjú padlizsán
3 paprika
3-4 szál újhagyma
kb. 10-12 koktélparadicsom vagy 2-3 nagyobb méretű
1 gerezd fokhagyma
75 g mascarpone
100 g mozzarella sajt
néhány szem olívabogyó
só, olaj

( + rizs, sáfrány)

Először a lecsót készítem el, olajon megpirítom a hagymát, rá a paprika, jól megsütögetem, sózom, mikor már jól megpirult, hozzáadom a paradicsomot és adok még neki néhány percet, hogy összerottyanjon (az ellenőrzés szerint nincs ilyen szó, nálam van!). Tűzálló tálba öntöm a lecsót, ráfektetem a hosszában egy centi vastagra szelt padlizsánokat, vékonyan megkenem a krémsajttal, a tetején pedig szépen elrendezem a mozzarella szeleteket, közé dugom az olajbogyókat. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Sáfrányos rizzsel tálalom.

(A töltött padlizsánt nem igazán bírom megenni, így ez kitűnő alternatíva sorstársaimnak.)

2 megjegyzés:

  1. Én meg bírom enni a töltött padlizsánt is, hát még ezt! Nagyon szeretem a padlizsánt, mindenképp.

    VálaszTörlés
  2. Valahogy én is így vagyok ezzel, nem tudok ellenállni a csodás zöldségeknek a piacon :)

    VálaszTörlés