Rebarbarafagylalt Dolce Vita után szabadon

Na, ezt nézzétek meg! Ugye micsoda gyönyörűség?! Igazi rebarbara rajongóknak ajánlott, tényleg gyönyörűen visszaadja a rebarbara savanykás ízét. Az első verzió pontosan DV receptje alapján készült, némi liofilizált epret belecsempészve. Az enyémnek nem lett sajnos olyan gyönyörűséges zöld színe, hiába készült zöld rebarbarából, de az íze nagyon király! Az eredeti receptet a fenti linken megtaláljátok!


És akkor következzék a "szabadon" verzió:

Gyönyörű piros szárú rebarbarát kaptam a Lidlben elképesztően kedvező, 400 Ft/kg áron, mindjárt került is a kosárba egy kiló. Az eredeti recepthez képest tettem még bele plusz ízfokozókat, mint a passiógyümölcs püré és szicíliai narancshéj (még téli DV vásárlásból maradt a fagyasztóban kicsi), így még egy kicsit tovább mélyültek az ízek. A színe megint nem lett olyan zöld, ellenben gyönyörű bugyirózsaszín maradt. :-)


Hozzávalók:

1 kg rebarbara
kb. 150 ml víz
ízlés szerint cukor (nálam kb. 150 g)
200 ml zsírdús tejszín
2 ek. passiógyümölcs püré (természetesen elhagyható vagy friss gyümölcsre cserélhető)
egy narancs reszelt héja

A rebarbarát megtisztítom (zöldséghámozóval lehámozom a héját), felaprítom (a levele mérgező!), lecukrozom, hozzáadom a narancshéjat és a passiógyümölcsöt, felöntöm a vízzel és összeturmixolom (a lehető legsimábbra). A gyümölcspépet egy órára fagyasztóba teszem, hogy jól lehűljön. A hideg tejszínt felverem, óvatosan összeforgatom a gyümölccsel, előhűtött fagyigépben elkészítem a fagyit.

Gép nélkül: tegyük a fagyialapot a fagyasztóba, félóránként keverjük át villával vagy botmixerrel 4-5-ször.

Nekem egyik alkalommal sem lett krémes a fagyi, nem tudtam annyira simára turmixolni a rebarbarát, így elég érdekes az állaga, de ebben a 40 fokos hőségben igazi nyári frissítő.

Megjegyzések

  1. Még mindig kérek belőle :) Ebben a hőségben tényleg jól esne egy kis fagyi :)

    VálaszTörlés
  2. Hűűű, de jól néz ki!!! Biztos nagyon finom lehet...!

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki, de én csak az édes fagyikat szeretem, de azt sem eszem túl gyakran, max 2x egy évben :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések