Gundel palacsintatorta a SAD 7. fordulójára

Jól kitaláltam ezt a SAD fordulót, csak épp ötletem nem maradt. Végül maradt a palacsinta, méghozzá Gundel palacsinta, az új forma pedig, ami tökéletesen illik ehhez az édességhez, palacsintatorta! Van olyan, aki nem szereti? Be kell valljam, ennek a palacsintának komoly szakmai hiányosságai vannak, nincs benne rumba áztatott mazsola, sem pedig fahéj, de aki így szereti, bátran rakjon bele!


Hozzávalók a 10 db palacsintához:

2 tojás
200 g liszt
400 ml tej
1 ek. cukor
egy csipet só
olaj

Hozzávalók a töltelékhez:

200 ml zsírdús tejszín
100 g cukor
200 g dió
egy narancs vagy citrom reszelt héja

Hozzávalók a csokoládémázhoz:

80 g 80%-os étcsokoládé
40 g vaj


A palacsinta hozzávalóit botmixerrel összekeverem, olajozott serpenyőben kisütöm. Közben próbálom egy szorgalmasan falatozó kismanótól megóvni a palacsintákat.

A töltelékhez a tejszínt felforralom a cukorral, hozzáadom a darált diót és a citrushéjat, néhány perc alatt sűrűre főzöm.

A töltetlen, egymásra halmozott palacsintákra rányomom a 16 cm-es tortaformámat, körülvágom. A tortaformába beleteszem az első palacsintát, rá egy evőkanál krém, szétken, megismétel kilencszer. A formát beteszem a hűtőbe, hogy összeálljon.

A csokoládét és a vajat összeolvasztom lassú tűzön, hagyom hűlni.

A palacsintatortáról lefejtem a formát, eloszlatom rajta a csokoládémázat, de csak úgy, hogy megfolyjon a csoki az oldalán (ennek nem tudok eltalálni). Törött diót szórok a tetejére, és megpróbálom rövid időre a hűtőben elrejteni.

Ne feledjétek, 25-ig jöhetnek a receptek a SAD-ra!

Megjegyzések

  1. Nekem így is nagyon bejön. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jót találtál ki!Gyorsan megvan, finom, valódi torta kinézete van!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű azzal a jó csokimázzal.

    VálaszTörlés
  4. De aranyosak vagytok, fél óra munka és garantált a siker! :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomnak néz ki! Kár, hogy a falatozó manó nem látszik egyik képen sem! :) El tudom képzelni mennyi nyalakodni valót találhatott a készítés közben...:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készült kép, de most azt megtartottam magamnak, széles csokis mosollyal. :-) Mindig segít, visongat a palacsinta fordításnál, feszülten figyel az összeillesztésnél, végül jól befalja. :-))

      Törlés
  6. Nálam nem probléma a fahéj és mazsola hiánya, sőt!! Egyszerűen odavagyok érte, étteremben, ha desszertet is bírok, biztosan ezt rendelem, mármint a snasszabb verziót. ;D Egyszer már ettem - vagyis nem ettem meg - egy szörnyű művet ebből a finomságból, nem is gondoltam volna, hogy így el lehet szúrni!! Totál ki voltam akadva, de szólni nem mertem, nem az a típus vagyok aki reklamál az étteremben, pedig kellene.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, én még egy kis baracklekvárt is szoktam belecsempészni, bár tudom, hogy nem odavaló, de attól meg olyan jó zserbós lesz. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések