2012. július 1., vasárnap

Eperfagylalt

De még milyen! Doctor Peppernél láttam a receptet még tavaly, ki is próbáltam fagyigép nélkül, de idén már jött a gépesített verzió. Meg kell jegyeznem, van különbség! Férj pedig végtelenül boldog volt, hogy végre mindenféle firifranc helyett csak eper került bele. (Pedig olyan nagy volt a kísértés!)


Hozzávalók:

350 g eper + néhány szem, ha szeretnénk bele plusz eperdarabkákat (megtisztítva mérve)
100 g cukor
200 g zsírdús tejföl
200 ml zsírdús tejszín
fél citrom leve
1 tk. vanília-kivonat


Az epret feldarabolom, lecukrozom, behűtöm, kb. 1-2 óra múlva hozzáadom a citromlevet, vaníliát, tejszínt és tejfölt és jól összeturmixolom. A keveréket lehűtöm, majd fagylaltgéppel elkészítem a fagyit, közben néhány eperdarabot hozzádobok. Ha kell még, visszateszem a fagyasztóba.

Gép nélkül: műanyag dobozban irány a fagyasztó, majd néhányszor botmixerrel vagy villával jól átkeverem, hogy ne legyenek benne jégszilánkok.


Nagy előnye, hogy nem kell krémet főzni hozzá, csak gyorsan összecsapós, ám nagyon finom fagyi!

(A recept icuri-picuri változtatásokat tartalmaz csupán.)



Nektek melyik a kedvenc fagyitok?

4 megjegyzés:

  1. Hűűű, csorog a nyálam!! Külön plusz, hogy semmi adalék nincs benne, ritka ez a manapság kapható fagyikhoz képest... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért kell otthon készíteni a fagyit! :-))

      Törlés
  2. Kérek szépen én is egy nagy gombóccal:) Igazán finom lehet!

    VálaszTörlés