2012. június 25., hétfő

Aszalt szilvás-marcipános bonbon

Nem egészen aktuális, sőt... :-) A marcipánról és az aszalt dolgokról inkább a Karácsony jut az eszembe, de nincs mit tenni, egyes fényképek csak lapulnak és lapulnak. :-)



Hozzávalók:

240 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

100 g marcipán
2-3 ek. narancslekvár
6-7 szem aszalt szilva
egy jó csipet őrölt fahéj



Az étcsokoládét a kakaóvajjal temperálom, elkészítem a bonbonhüvelyeket, hűtöm szilárdulásig (nagyjából 10 perc). Közben az aszalt szilvágat pici darabkákra vágom, aprítóképbe teszem a narancslekvárral, a fahéjjal és a marcipánnal. A tölteléket a mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a bonbonok talpainak, újratemperált csokoládéval lezárom őket. 30 perc hűtés után kifordítom az elkészült bonbonokat a formából.

Mivel elég szilárd a töltelék, akár kis golyókat is formázhatunk belőle, amit aztán olvasztott (ha van lehetőségünk, temperált) csokoládéba mártunk és lecsepegtetünk.

4 megjegyzés:

  1. Ha nem is időszerű, de nagyon finom lehet a bonbonod!
    Máris jelentkezem a SAD-ra, gondolkodom miovel nevezzek.

    VálaszTörlés
  2. Nálam a csoki és a bonbon mindig időszerű, bármivel is legyen töltve ;)

    VálaszTörlés
  3. Nem baj! Nekem így is nagyon! :))))

    VálaszTörlés
  4. Na jó, akkor jöhet most is! :-))

    VálaszTörlés