2012. május 21., hétfő

Maracujás eperdzsem

A passiógyümölcs (maracuja) amolyan természetes ízfokozó, hihetetlen intenzitást tud adni bármelyik másik gyümölcsnek. Az eper is nagyon szereti!


Hozzávalók:

800 g tisztított eper
300 g maracujalé (lehet fagyasztott is)
400 g cukor
25 g 3:1 dzsemfix
1 rúd vanília

Az epreket vágjuk kisebb-nagyobb darabokra. A maracuja kikapart magjait turmixoljuk össze, szűrjük le (néhányat meghagyhatunk egyben). A gyümölcshúst keverjük össze a vanília kikapart magjaival és a két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixszel. A keveréket állandó keverés mellett forraljuk fel, majd adjuk hozzá a maradék cukrot. Újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd adagoljuk sterilizált üvegekbe, zárjuk le, végezetül fordítsuk fejre öt percre.

5 megjegyzés:

  1. Szuper dzsemeket készítesz! Szívesen megkóstolnám őket! :)

    VálaszTörlés
  2. Úristen, ezt azonnal ki kell próbálnom nekem is! :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper különleges dzsemeket készítesz, ez is nagyon finom lehet:)

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikus lehet! Ha látok ilyen gyümölcsöt veszek, mert még nem kóstoltam. A dzsem pedig hívogató!

    VálaszTörlés