2012. május 20., vasárnap

Ibolyás cseresznyelekvár

Rajongok az ibolyáért. Az egyik leggyönyörűségesebb kis virág, ráadásul anyukám kertjében rengeteg van. Még az utolsó pillanatban sikerült megszedni a termést és két üveg cseresznyelekvárt ízesítettem vele. Tudom, nem egyszerre terem a cseresznye és virágzik az ibolya, de még volt egy nagy zacskó ropogós cseresznye a fagyasztóban. Frissen nem volt erős ibolya íze, de remélem a várakozás meghozza majd az eredményét és a lekvárban lévő cukor kihozza az ibolya finom aromáját.


Hozzávalók (kb. 8 dl lekvárhoz):

600 g kimagozott cseresznye
2 nagy maréknyi ibolyavirág (csak a virág feje)
200 g cukor
1/2 csomag 2:1 dzsemfix

A cseresznyét a virágokkal összeturmixolom. A dzsemfixet elkeverem két evőkanál cukorban, a cseresznyéhez adom, felforralom. Mikor felforr, hozzáadom a maradék cukrot, újraforrástól számítva 3 percig főzöm. A kész lekvárt sterilizált üvegekbe töltöm, lezárom és 5-10 percre fejre állítom.

12 megjegyzés:

  1. Akkor elmondhatod! Úgy szeretlek majd megeszlek!:-)) Az igazság az hogy el sem tudom képzelni hogy milyen az íze? Ha azt mondod hogy finom Neked elhiszem! A meggyet szeretem de ibolyát még eddig nem kóstoltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, nem hülyeség, tényleg olyan a virágok íze, mint az illatuk, próbáld ki, remek! :-)

      Törlés
  2. ínagyon tetszik! Imádom a ha sonló dolgokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, kár, hogy ekkora késésben vagyok a posztokkal. :-)

      Törlés
  3. Igazi ínyenc dzsem:) Bonbonokba is kitűnő lesz gondolom:) Az idén lemaradtam az ibolyáról és az orgonáról is.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés
  5. Hm.. Nálad aztán igazi finomságok készülnek :)

    VálaszTörlés
  6. Hmm, micsoda ízvilág lehet :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon remélem, hogy végül intenzív lesz az ibolya.

      Törlés