2012. április 20., péntek

Tonkababos bonbon

Az egyik legegyszerűbb bonbon, megtaláljátok Vianne-nál vagy Praliné Zsuzsinál is. Nem véletlenül, ugyanis odáig vagyunk a tonkababért. Ahogy az aromája hozzásimul a tejcsokoládéhoz, valami földöntúli örömöt tud okozni. Whiskyvel már készült régebben, azt a receptet ITT találjátok.


Hozzávalók:

220 g 80%-os Callebaut étcsokoládé (Kumabo)
1%-nyi porított kakaóvaj

50 ml tejszín (állati, 30%-os)
100 g tejcsokoládé
1 tonkabab

A tonkababot a tejszínhez reszelem egy finom lyukú reszelőn, felforralom. A lángról levéve simára keverem benne a tejcsokoládét.

Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket, 10 percre hűtőbe teszem. Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a ganache-t, helyet hagyva a lezárásnak, visszateszem 30 percre a hűtőbe. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. Újabb 30-40 perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.

15 megjegyzés:

  1. Szuper:) Még csak szagolgattam a tonkababot, de talán hétvégén valamibe bele is csempészem:)

    VálaszTörlés
  2. Ez is egy újabb gyönyörű finomság... :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek:))
    Soha nem hallottam még a tonkababról,utána fogok nézni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég megosztó, de érdemes megkóstolni!

      Törlés
  4. Megint nagyon szép és finom bonbont készítettél:-)) Én nem tudtam megszeretni a tonkababot:-)

    VálaszTörlés
  5. Katuci! Neked hála, már én is szagolgathatom, ízlelgethetem a tonkababos finomságokat! Ez valami eszméletlen egy fűszer!
    No, persze már bonbonba is került hasonlóképp, szóval el tudom képzelni, milyen fincsi lehetett. Csodás a fotó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, akkor sikerült rendelni? Nekem is lassan rendelni kell egy újabb adagot. :-)

      Törlés
  6. Óóó, és ez a csomagolás!!! Kész kínzás így reggel :))

    VálaszTörlés
  7. Nem semmi bon-bon! És a fotó, lenyűgöző!

    VálaszTörlés