Tojásburger

A múltkori zöldburger sikerén felbuzdulva, hoztam nektek egy újabb húsmentes burgert. Mikor még nem ettem húst, anyukám kitalálta a tojásfasírtot. Azóta is nagy kedvenc, meg aztán jó helyettesítője a húsnak. Mostanság nem olcsó ugyan a tojás, de azért próbáljátok ki!


Hozzávalók kb. 7 db-hoz:

7 db tojás
1/2 dl tej
egy zsemle
egy marék zsemlemorzsa
egy csokor medvehagyma vagy 2 gerezd fokhagyma és egy kis fej hagyma
só, bors
olaj
+ a burgerhez amit csak jónak találunk

Hat tojást elkeverek a tejjel, a hagymával, sózom borsozom és egy forró serpenyőben kemény rántottát készítek belőle. Kicsit hűlni hagyom. Egy késes robotgépbe (vagy darálóba) teszem az összetépkedett zsemlét, morzsásítom, hozzáadom a rántottát és a marék zsemlemorzsát, keverek rajta még egyet-kettőt, hogy jól formázható masszát kapjak. Pogácsákat készítek belőle, majd közepes lángon felmelegített olajban kisütöm a fasírtokat. Papírtörlőre szedem.


Ismét a Limara-féle hamburgerzsemléket sütöttem meg, fantaszikusak! A félbevágott zsemlék mindkét oldalára cheddar sajtot olvasztottam, egy kis salotta hagyma, paradicsom, ruccola és mustár tette teljessé az ízélményt.

Megjegyzések

  1. Hű, a mindenit de jól néz ki! Annyira káprázatos a színe és ahogy kinéz, hogy rögtön éhes lettem rá! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Ez is jöhetne a másik mellé...:)

    VálaszTörlés
  3. Csak gyorsan benéztem, hogy játékra invitáljalak,de msuzáj lesz visszatérnem ezért a receptért még :) Nézz be hozzám a játék kapcsán! Kellemes húsvéti ünnepeket!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! Neked is nagyon kellemes ünnepet kívánok és sok locsolót! :-)))

    VálaszTörlés
  5. Bírom nagyon a vega burgereidet:) Nagyon klasszul néz ki, nekem jöhet:) Boldog ünnepet kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
  6. Nem is tudom melyiket kóstolnám meg szívesebben, ezt vagy a zöldburgered. Mindkettő nagyon tetszik! Kellemes Ünnepeket és jó pihenést kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a jókívánságokat! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések