2012. április 18., szerda

Paradicsomos-zöldbabos pappardelle öreg holland sajttal

Gyors, hétköznapi, tíz perc alatt összedobós ebéd zöldbab rajongóknak. Ugyan friss hozzávaló nem igen akad benne, de azért nem kell húzni a szájunk szélét. :-)


Hozzávalók:

250 g pappardelle tészta
fél szál póréhagyma
2 duci gerezd fokhagyma
250 g fagyasztott zöldbab (természetesen friss is lehet, sőt...)
1 üveg olívabogyós paradicsomszósz (Lidlből, a kedvencem, nincs benne, E, tartósító, miegymás, satöbbi, de persze mindenkit buzdítok, hogy készítse csak el maga)
só, bors, olívaolaj
sajt, esetemben 5 éves érlelésű öreg holland sajt, ami valami leírhatatlanul finom (vicces a mirelit zöldbab és az üveges sugo mellett :-) )
opcionális: bacon

Felteszek tízszeres mennyiségű vizet a tésztának forrni sóval és olajjal. Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítek, megpirítom rajta a hagymát és a fokhagymát, majd a zöldbabot. Nagyjából 5 perc párolás után sózom, borsozom, ráöntöm a szószt, további 4-5 percig rotyogtatom. A pappardellét a megadott ideig főzöm, majd a szósszal elkeverve a csuda finom sajttal tálalom.

Tipp: aki húsosabban szeretné fogyasztani, szeletekre vágott baconön pirítsa meg a hagymát.

4 megjegyzés:

  1. Hidd el nem húzná senki a száját, ha ilyen finomsággal kínálnád ;)

    VálaszTörlés
  2. Guszta nagyon! Bár rajongó nem vagyok, de annyira jól néz ki, hogy tutira kipróbálnám!

    VálaszTörlés
  3. Remekül néz ki! :) bár nálunk épp most volt zöldbabfőzelék, azért lehet, hogy hamarosan ez lesz a repertoáron :)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg szuper! Én tésztarajongó vagyok, bármivel, bármikor ... :)

    VálaszTörlés