Édesköményes bonbon iszákos meggyel

Nem is tudtam magamról, hogy így szeretem az édesköményt, míg Vianne meg nem ajándékozott egy csoda finom Rózsavölgyi csokoládéval (kandírozott, pálinkába áztatott kakaóbab-töretes étcsokoládé édesköménnyel) . Valami elképesztően finom, tökéletes az egyensúly benne. Mentem is édeskömény magot venni, hogy valami hasonló ízvilágot varázsoljak a bonbonba.


Hozzávalók:

250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

50 ml tejszín (állati, 30%-os)
100 g fehér csokoládé
2 tk. édeskömény mag
2 ek. felaprított liofilizált vagy aszalt meggy
2-3 cl meggy- vagy cseresznyepálinka

A felaprított meggyet egy pohárba teszem és beáztatom a pálinkába, néhány órára állni hagyom, hogy jól megszívja magát.

A tejszínt felforralom az édesköménnyel, állni hagyom kb. 30 percig, ez idő alatt átadja az aromáját a tejszínnek. Leszűröm, újra felforralom, leveszem a lángról és elkeverem benne a fehér csokoládét, lehűtöm.

Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal és elkészítem a bonbonhüvelyeket. Rövid hűtés után mindegyik mélyedésbe kanalazok egy kis adag meggyet. Az édesköményes ganache-t nyomózsákba töltöm, feltöltöm vele a bonbonhüvelyeket, helyet hagyva a talpaknak. Nagyjából 45 percre hűtőbe teszem, míg megszilárdul. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, 30 perc hűtés után kifordítom őket a formából.

Vivi, nagyon szépen köszönöm Neked még egyszer azt a gyönyörűséges csokoládét!

Megjegyzések

  1. Szívesen Drâga! Az érdem Katiéké:)
    Nagyon jòl hangzik ez a bonbon, szívesen megkòstolnàm makd egy blogtalin:)
    Puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No persze, mert én mernék is Neked bonbont készíteni. :-))

      Törlés
  2. Egy ilyen különleges bonbont én is megkóstólnék:)

    VálaszTörlés
  3. Ez megint valami fenomenális alkotás:) Szuper lehet az íze, mert a látvány mennyei:)

    VálaszTörlés
  4. Őszintén szólva el nem tudom képzelni az édesköményt így... De nektek elhiszem! :)))

    VálaszTörlés
  5. Higgyétek el, az édesköményt érdemes elővenni, nagyon érdekes lesz! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések