Narancsos muffin vörösáfonyával

Szegénykéim tiszavirág életűek voltak, a pasik egy pillanat alatt eltüntették. Még van egy-két szicíliai narancsom, amit félreraktam, hogy majd lekvár lesz, aztán persze minden más lett belőle. De ennek a süteménynek is nagyon jót tett az intenzív aromája, a tészta pedig légiesen könnyű.


Hozzávalók 6 db-hoz:

150 g finomliszt
50 g kukoricakeményítő
6 g sütőpor
60 g cukor
2 tojás
1 kezeletlen narancs leve és héja
3 ek. narancslekvár
100 g vaj
1 tk. vanília-kivonat
egy csipet só
100 g friss vörösáfonya (beszerezhető a Culinarisban, máshol még nem láttam) vagy 50 g aszalt áfonya

A vajat megolvasztom, elkeverem a tojással, a vaníliával, a narancs levével, lereszelt héjával és a narancslekvárral. Hozzáadom a cukrot és a sót, elkeverem benne. Végül beleszitálom a sütőporos, keményítős lisztet, nagy mozdulatokkal, nagyjából összeállítom a tésztát. Nem baj, ha nem teljesen sima.

A vörösáronyát beleszórom, egy-két kavarással eloszlatom a masszában, majd megtöltöm az előkészített muffin kapszlikat, 170 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzések

  1. Óóó, szicíliai narancs, vörösáfonya, vanília...ezek így külön-külön is nyálcsorgatóak..milyenek lehetnek együtt?! Óóóó, nyami

    VálaszTörlés
  2. Hú de nagyon jól hangzik ez a recept, narancs és áfonya a kedvenceim, így együtt is csodás íze lehet:) Szép magasak is lettek, tetszik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút favorit, tegnap Férj reklamált is, hogy csak béna kakaós-narancsos van... Amúgy tényleg nagyon puha, nem száradt ki.

      Törlés
  3. Nálam is nagyon bejövős :) Nem is csodálom, hogy elkapkodták a pasik :) Azért remélem hagytak Neked is :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, isteni finom lehet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések