2012. február 23., csütörtök

Zöldborsós-csirkés tészta

Tegnap este jól kitaláltam, hogy ma mindenképp ez lesz az ebéd. Egy kis csirkemell, tojás, tejszín, zsenge zöldborsó és kis barátja, pecorino.


Hozzávalók:

200 g száraztészta
egy csirkemell csíkokra vágva
egy nagy fej lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
két marék zöldborsó (fagyasztott, zsenge)
200 ml főzőtejszín
2 tojás sárgája
pecorino sajt
só, bors
olívaolaj

Az olajon megpárolom a szeletekre vágott lilahagymát, rádobom a felcsíkozott csirkemellet, a szeletekre vágott fokhagymát és megpirítom. Sózom, borsozom, lefedem és mindig adok hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen le. 30 percig párolom, majd rádobom a borsót, adok még neki öt percet, majd felöntöm a tejszínnel, felforralom, elzárom. Belekeverem a tojások sárgáját, aminek pont elég is az étel melege. Reszelt pecorinoval gazdagítom.

5 megjegyzés:

  1. Igazán egyszerű, jó kis recept. Borsó nélkül jöhetne...:) Na jó csak az én részemből spórolnám ki, a páromnak tennék bele...:)

    VálaszTörlés
  2. Finom ebédetek volt! Nekem jöhetne így ahogy van! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól kitaláltad! Tök jó recept! Biztos nagyon finom! Szeretem a tésztás-húsos ételeket, hamar meg van én nem nehéz étel!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet így hogy még zöldborsót is tettél bele. Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  5. Lilla, jó az a zsenge borsó. :-)

    Panna, ugye?! :-)

    Krisz, ráadásul a hagyma karamellizálódott és kocsonyásodott a hús alatt...

    Éva, elvégre a pecorinohoz az dukál! .-)

    VálaszTörlés