2012. január 4., szerda

Újabb epres-levendulás bonbon

Először egész jól boldogultam a fehér csokoládé burokkal, másodszorra kevésbé, el is ment a kedvem, így megfordítottam a levendulás bonbont, kívülre került az étcsoki, belülre a fehér csoki.


Hozzávalók:

250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

50 ml 35%-os állati tejszín
100 g fehér csokoládé (+ pici lila színezék)
1 tk. szárított bio levendulavirág
2 ek. levendulás eperlekvár

A ganache-hoz a felforralt tejszínt a fehér csokoládéra öntöttem, homogén állagúra kevertem, közben hozzászórtam a levendulát.

Az étcsokoládét megolvasztottam, temperáltam, elkészítettem a csokoládéhüvelyeket. A lekvárt nyomózsákból a mélyedésekbe töltöttem, néhány percre hűtőbe tettem. A ganache-t a tetejére nyomtam második rétegnek. Pihent nagyjából 20 percet a hűtőben, majd újratemperált csokoládéval lezártam. Egy óra pihenő után kipotyognak a formából.

6 megjegyzés:

  1. Kezded a cukkolásomat? Nagyon guszta és milyen finom lehet az íze!!

    VálaszTörlés
  2. Una verdadera delicia al paladar es irresistible,un buen comienzo de año nuevo,abrazos y abrazos

    VálaszTörlés
  3. Ez is nagyon különlegesre sikeredett:) Mostmár tényleg nyithatnál egy kis bonbonos ületet, persze csakis házi készítésű bonbonokkal:)

    VálaszTörlés
  4. Hm.....írhatom a címet, ahova küldhetsz egy kis kóstolót - tudod, mindig kell egy kis minőségvizsgálat ahhoz, hogy az ember biztosra tudja, jó volt-e a csokicsere -? :-) :-)
    Nagyon jól néz ki és nagyon jól is hangzik, szeretnék, szeretnék, szeretnék én is ilyet!!!!!!!! :-)

    VálaszTörlés
  5. Kíváncsi lennék az ízére, biztosan nagyon finom! Na és ha már nálad járok, Boldog új évet kívánok Neked és a családodnak!

    VálaszTörlés
  6. Éva, remélem, még sok lesz az évben! :-)

    Rosita, gracias! :-)

    Trollanyu, de aranyos vagy! :-)

    Rozmaring, csak jó lehet, levendulával! ;-)

    Panna, nagyon köszönöm, Nektek is! :-)

    VálaszTörlés