2012. január 10., kedd

Metélőhagymás-juhtúrós pogácsa

Hű, de rég volt már pogácsa! Azért most is csak a szokásos túrós pogácsa készült feldobva némi metélőhagymával és juhtúróval.


Hozzávalók:

500 g vaj
200 g juhtúró
250 g tehéntúró
500 g finomliszt
metélőhagyma ízlés szerint
1/2-1 ek. só (óvatosan, mert a juhtúró elég sós)
1 tojás
30 g pecorino sajt

A vajat megolvasztjuk, összegyúrjuk a túróval, a sóval, a liszttel és a metélőhagymával. Néhány órára tegyük be a hűtőbe. A tésztát gyúrjuk át, lisztezett felületen nyújtsuk 1,5-2 cm vastagságúra, szaggassuk ki a pogácsákat. Helyezzük át őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kenjük meg tojással és szórjuk meg reszelt pecorino sajttal. 175 fokos sütőben (légkeveréssel) 25 perc alatt süssük őket pirosra.

10 megjegyzés:

  1. Mekkora idozites, pont mostanaban akarok valami hasonlo pogit sütni, de most mär akkor ezt fogom :D

    VálaszTörlés
  2. Ez is jó ropogós lehet! Nagyon kis helyesek, kedvem támadt újra pogácsát sütni:-)

    VálaszTörlés
  3. Bizony nálam is rég volt pogácsa, a héten már ábrándoztam is róla, de csak odáig jutottam, hogy előkerestem egy receptes könyvet :)

    VálaszTörlés
  4. Szépek:) Nálunk is rég volt, holnapra úgyis babgulyást tervezek, ahhoz pont jó lesz:)

    VálaszTörlés
  5. De örülök, hogy tetszik Nektek, remélem, elkészítitek, csak vigyázzatok, én kicsit elsóztam. Aki szerelmes... :-)

    VálaszTörlés
  6. Imádom az ilyen pogácsákat, meg fogom csinálni, köszönöm... Viszont nem írnád meg a datolyaszilvás desszertet is? :-D

    VálaszTörlés
  7. Nálunk is régen volt pogácsa. Nagyon köszönjuk a receptet!

    VálaszTörlés
  8. Levendulalány, de jó, hogy tetszik Neked is! :-) Hamarosan, csak meg kell írnom a receptet! :-)

    WineDineDivas, örülök, ha elkészítitek! :-)

    VálaszTörlés