2012. január 14., szombat

Málnás-lime-os bonbon

A csokoládétól keserű, a zöldcitromtól és a málnától savanykás, a fehér csokoládé viszont összehangolja az ízeket. Épp ideje volt egy csokoládés bejegyzésnek. :-)


Hozzávalók:
250 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

25 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
25 g lime zselé
100 g fehér csokoládé
szárított, kandírozott citromhéj
liofilizált málna

A tejszínt forraljuk össze a lime zselével, öntsük rá a felkockázott fehér csokoládéra és keverjük simára. Az étcsokoládét temperáljuk, készítsük el a bonbonhüvelyeket. Rövid hűtés után morzsoljunk liofilizált málnát a mélyedésekre, szórjunk rá a szárított citromhéjból és nyomózsákból töltsük fel a zöldcitromos ganache-sal, ügyelve rá, hogy maradjon hely a lezáráshoz. 30 perc hűtés után zárjuk le a bonbont a a maradék újratemperált csokoládéval. Fél órára tegyük vissza hűteni, majd fordítsuk ki a kész bonbonokat a formából.

7 megjegyzés:

  1. Hmmmm:) nagyon jòl hangzik! A limezselè sajât?

    VálaszTörlés
  2. Hű, de szépséges! Ezzel a csodás málnával igazán remek lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép guszta, és természetesen nagyon finom!
    Kukkancs be hozzám vár egy meglepi!

    VálaszTörlés
  4. Egy újabb remekmű:) Hol lehet például limezselét venni? Mert én még nem láttam sehol:)

    VálaszTörlés
  5. Vivi, köszi! :-) Bizony saját, de azért nem került fel, mert inkább a szirup és a zselé állaga között van (nagyon savanyú, nagyon intenzív). :-)

    Tejszínhab, köszi! :-)

    Csipet, aranyos vagy, köszönöm! A málna már önmagában is remek! :-)

    Éva, nagyon köszönöm! :-)

    Trollanyu, köszi! Én készítettem, 600 ml lime lé (ez 1kg lime kb.)+a héja+1 cs. dzsemfix+300-400 g cukor, de nem lett igazán zselés. Viszont sütibe, bonbonba, krémbe nagyon jó.

    VálaszTörlés