2012. január 25., szerda

Málnabomba bonbon


A facebookon már beharangoztam, hát most meg is mutatom. Tulajdonképpen semmi különös nincs benne, viszont eszméletlen intenzív málna íze lett, szóval mindenképp dobogós helyet kap a szívemben. A málnát és az étcsokoládét azt hiszem, egyébként is egymásnak teremtette a Jóisten, nem is kell elrontani semmi mással.


Hozzávalók (sajnos csak fél adaghoz):

125 g 74%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

25 ml tejszín (állati, legalább 30%-os zsírtartalmú)
50 g 46%-os madagaszkári tejcsokoládé
3-4 tk. természetes málnaaroma (ajándékba kaptam, lelőhely: Culinaris)
néhány szem liofilizált málnaszem

A felforralt tejszínt a felkockázott tejcsokoládéra öntöm és simára keverem, közben hozzáadom a málnaaromát, lehűtöm. Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a forma felében a bonbonhüvelyeket, szilárdulásig hűtöm. Mindegyik mélyedésbe morzsolok egy kis liofolizált málnát, majd ráadagolom a málnás ganache-t, helyet hagyva a talpaknak. Fél órára hűtőbe teszem, majd az újratemperált csokoládéval lezárom. Újabb 45 perc hűtés után kipotyogtatom a kész bonbonokat a formából.


Nyugodtan duplázzuk meg az adagot és készítsük az egész formában, mert garantáltan elfogy majd!

11 megjegyzés:

  1. Elvileg "megnemenném", mert nem szeretem a málnát, gyakorlatilag viszont "behabzsolnám", mert annyira guszta :)

    VálaszTörlés
  2. Tènyleg jòl nèz ki! A ròzsaszín csak dekoràciò? Először azt hittem az is màlnaízű és abbòl kèszült.

    VálaszTörlés
  3. Adél, képzeld azt, hogy eper! :-)

    Vivi, köszi! :-) Sajnos csak dekoráció, elvileg bemázoltam rózsaszínre a tetejét, csak nem látszik. Ez a Valrhona, amiről meséltem. Tervben van, hogy kipróbálom végre a burok részeként, csak a hozzá illő belsőre vár. :-)

    VálaszTörlés
  4. Egy ilyen bombát szívesen látnék a házamban, isteni lehet:) Még szerencse, hogy ilyen messze vagyok, még meglátogatnálak:)

    VálaszTörlés
  5. Hú, ez valami isteni finom lehet!

    VálaszTörlés
  6. Ezzel nyugodtam lehetne engem is bombázni :)

    VálaszTörlés
  7. Huha, ez nagyon csodás! Igazán szép színpompás kis bonbon lett...:)

    VálaszTörlés
  8. Trollanyu, azért szívesen látnálak egy kis kóstolóra. :-)

    Flóra, nagyon durvaaa! :-)

    Tejszínhab, ugye-ugye? :-)

    Lilla, köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
  9. Szerintem is nagyszerű ízkombináció a málna és az étcsoki, ez csodás, mint a többi!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon értesz a bombázáshoz:-)

    VálaszTörlés
  11. Wanna, ugye, hogy az egyik legjobb? :-)

    Gerdi, köszönöm! :-)

    VálaszTörlés