Sajtos makaróni


Az úgy történt, hogy a minap nézegettem Nigella expressz finomságait és sokadszorra is megakadt a szemem a sajtos makaróniján. Ellenálltam, nem, nem durva, csak sajt és tészta. A mai séta közben, mikor már alig éreztem kezem-lábam, kipirosodott orral úgy döntöttem, ezt ma megérdemlem. Be is tértünk gyorsan Barnussal a sarki kis delikátesz boltba, ahogy csupa-csupa finomságot árulnak és megvettünk hozzá mindent. Barnust gyorsan lefektettem és fél óra múlva már ott is gőzölgött az asztalon a friss, finom sajtos makaróni... Ugyan nem Nigella utasításai szerint készült teljesen, de így is nagyon ott van.

Hozzávalók (2 személyre):

200 g penne tészta
100 g mascarpone
150 ml tejszín
2 tojás
50 g cheddar sajt
50 g parmezán
só és jó sok bors

A tésztát majdnem teljesen készre főztem. Közben összedobtam a mártást. A tejszínt és a krémsajtot botmixerrel simára kevertem, közben hozzáadtam a tojásokat, sóztam, borsoztam. Beleszórtam a finomra reszelt cheddart és a parmezánt. Mikor elkészült a tészta, leszűrtem, elkevertem a szósszal, átöntöttem egy tűzálló tálba, 220 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütöttem.

Megjegyzések

  1. Azért ebben a variációban sem semmi :))

    VálaszTörlés
  2. Guszta lett a tésztád biztosan nagyon finom. Barnusnak ízlett! Akkor ma már nem is csinálsz bonbont? Hiányérzetem lesz!:-))

    VálaszTörlés
  3. Kell a kalória, hogy ne fázzunk ilyen hidegben! :))
    Okos ötlet volt, én is megenném nagyon! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon király:) Ez mindig nyerő étel:) Ma nem is készítesz bonbont?

    VálaszTörlés
  5. Hűha ez a sajtos mártás... Egye fene jöhet az a tészta is. :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt most nagyon megenném( Egy heti fogyókúra után tényleg kopognak a szemeim:-))

    VálaszTörlés
  7. Háhhá, ez a nekem való recept. Egyszerű, hamar összedobható, fincsi, guszta...a kisgyerekes anyukák álma. Kipróbálandó :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Nektek, durva ez a kaja, de azért néha megérdemeljük ilyen hideg napokon. :-) Amúgy bonbon nem készül ám minden nap, csak nagyjából hetente egyszer. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések