2011. december 3., szombat

Narancsos-marcipános bonbon


Nagyon egyszerű kis bonbon, szerencsére csak kis mennyiségben készült, mert mindet befaltam volna. A kis Sacher-torta tetejére készítettem őket díszítés gyanánt, de külön ettük meg, mert úgy nagyon sok volt már a csokiból.

A hűtőhöz tartozó tojástartóban készítettem őket.

Hozzávalók:

100 g 70%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

3 dkg marcipán
2 ek. narancslekvár

A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyt. A marcipánt lereszeltem, elkevertem a narancslekvárral, kicsit lehűtöttem, majd a a formákba kanalaztam. Újratemperált csokoládéval lezártam, fél óra újabb hűtés és kipotyogtattam a formákból. Olvasztott csokoládéval kandírozott narancshéj darabkákat ragasztottam a tetejére.

Marcipán és narancs, hmmm, tiszta Karácsony. Szaloncukor töltelékeként is el tudnám képzelni.

12 megjegyzés:

  1. Te már megint sziporkázol! Nagyon finomat csináltál ma is! Tudsz még olyan alapanyagot találni amiből bonbont készithetsz?

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes! Ez a tojástartós módszer... Most már kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper:) Milyen jó módszer, én különben sem szoktam használni a tojástartót a hűtőben. Igaz bonbont se gyártok, de azért lett egy ötletem:)

    VálaszTörlés
  4. Éva, nagyon köszönöm, mindig olyan kedveseket írsz, hogy pirulok. :-) Ez tényleg nagyon egyszerű volt, csak a torta kedvéért készítettem. :-) Persze, annyi minden van még, amit nem kóstoltam, próbáltam, meg persze, amiről nem is hallottam. Izgalmas világ ez, érdemes megmártózni benne. :-)

    Petra, Azért a polikarbo formákat ezerszer jobb használni, de ha nincs, ez is jó, ezért is mutatom. Kíváncsi vagyok nagyon, milyen formákat választottál!

    Trollanyu, én is csak ehhez használom, még jó, hogy nem dobtam ki. Várom az ötleted! :-)

    VálaszTörlés
  5. Katuci!
    Micsoda jó ötlet. Nekem nincs a hűtőhöz ilyen tartóm:-))
    Megmaradt az oldalán ugyanúgy a csoki?
    Nagyon klassz lett ez is:-))

    VálaszTörlés
  6. Bejövös:)) a fèlgömb forma meg nagyon hàlás, sokfèlekèppen lehet díszíteni. Hàny darabos a tojástartòd?

    VálaszTörlés
  7. Gesztenye, biztosan van rengeteg ismerősöd, akinek van és szívesen Neked is adja. :-) Igen, ugyanúgy megmarad, csak a formája a hátránya, nincs igazán jó fogása, de azért néha jól jön.

    Vivi, kóstoltad már a lekvárt? Sajnos csak 6 darabos, szóval tényleg kis adagokat lehet gyártani, közben megkaptam a tesómét is, már kettő van! :-)

    VálaszTörlés
  8. Ettől csak még tutibb volt az a Sacher- torta! :)) Nyámi :)))

    VálaszTörlés
  9. Hú, ezt az Anyukám de szeretné!!!

    VálaszTörlés
  10. Ezek is csodás bonbonok, már-már "iparszerűen gyártod" őket. Én a tojástartóban tojást tartok :)))

    VálaszTörlés
  11. Panna, ugye?! :-)

    Judit, és te neeeem? :-(

    Wanna, ha egyszer rákapsz, majd már nem tojást fogsz benne tartani. ;-)

    VálaszTörlés
  12. Még egy szuper töltelék! Egy az ízlésünk, biztosan megjegyzem, ha bonbongyártásom beindul! :)

    VálaszTörlés