Fügés-marcipánkrémes bonbon

Még a Karácsony előtti hajtásban készült, mikor már nagyon kifogytam az ötletekből. A végén meg már alig vártam, hogy lefényképezhessem és a felét meg is kóstoljam. Azt hiszem, nagyon jól sikerült összerakni a savanykás ízű citrusos fügelekvárt, az édes marcipánkrémet és a keserű étcsokoládét. Egyik íz sem dominált nagyon, egy selymes, jó összhangú bonbon született.


Hozzávalók:

250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaópor

3 ek. citrusos fügelekvár
40 ml 35%-os állati tejszín
80 g fehér csokoládé
75 g marcipán

A töltelékhez a tejszínt felforraltam, a fehér csokoládéra öntöttem, a marcipánt belereszeltem és simára kevertem, hűtőbe tettem 30 percre. Közben elkészítettem a bonbonhüvelyeket. A fügelekvárt nyomózsákba kanalaztam, mindegyikbe nyomtam egy kicsit, 5 percre hűtőbe tettem. A marcipánkrémmel feltöltöttem a mélyedéseket, hagytam egy kis helyet a talpaknak. Újratemperált csokoládéval lezártam. 45 perc a hűtőben és kipotyogtak a kész bonbonok a formából.

Megjegyzések

  1. Hűűűű! Csodafinom lehet! Na ezért még a karácsony utáni édességtelítettséget is lengyűrném valahogy :-)

    VálaszTörlés
  2. Új bonbonformád van? Vagy csak lemaradtam? Akárhogy is, csodás bonbont készítettél:-)

    VálaszTörlés
  3. Csodásan néz ki:) Még én sem láttam nálad ezt a formát, nagyon klassz.

    VálaszTörlés
  4. hmmm...nagyon jó! Én is a savanykás ízekre vagyok most leginkább rákattanva...
    Szépséges lett:)

    VálaszTörlés
  5. Ez is szép, mint a korábbiak.
    BÚÉK!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Nektek, bizony, új a forma, nem mondom, hogy álom vele dolgozni, viszont nagyon jól rétegezhető. :-)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű szép!!

    Boldog Új Évet Kívánok!!

    VálaszTörlés
  8. Ha ez fele olyan finom, mint amilyen szép.... Hmmm, hát megkóstolnám...

    Nagyon Boldog Új Évet kívánok Neked és családodnak!

    VálaszTörlés
  9. Katuci, nagyon-nagyon boldog új évet kívánok Nektek, sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon köszönöm Nektek a jókívánságokat! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések