2011. november 3., csütörtök

Sáfrányos-gyömbéres bonbon


No nem saját ötlet alapján készült, senki ne higgye! :-) Emlékeztek még Vivinél tett látogatásunkra Petrával? Onnan lehet ismerős! Vivi még nem posztolta a receptet, de nem bírtam várni, meg kellett csinálnom, ugyanis ez a legeslegkedvencebb finomság, amit valaha ettem.

Minden klassz, ami benne van, sáfrányos ganache és kandírozott gyömbér, kell ennél több a boldogsághoz?


Hozzávalók:

250 g 74%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
150 g fehér csokoládé (ha nem akarjuk, hogy folyós legyen, akkor inkább 200g)
100 ml tejszín (állati, 30%-os)
0,06 g sáfrány (kb. :-) )
4-5 szem kandírozott gyömbér kicsi kockákra vágva

A tölteléket érdemes jó előre elkészíteni, hogy ne legyen túl híg. Ehhez a tejszínt felforraltam a sáfránnyal, a felaprított fehér csokoládéra öntöttem és simára kevertem, ment a hűtőbe.

A polikarbonát formát kicsit felmelegítettem, a csokit temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyt, kihűtöttem, hogy megdermedjen. A gyömbérkockákból szórtam a formákba, erre adagoltam a sáfrányos ganache-t. Egy órára ment a hűtőbe, a csokit újratemperáltam, lezártam a bonbonokat. Egy óra ismételt hűtés után kipotyogtak a formából, ahogy annak lennie kell. :-)


Még van belőle, de nehéz megállni, hogy ne pusztítsam! :-)

13 megjegyzés:

  1. Bakker, mit mondjak? Hihetetlen vagy :) jó kis kombináció lehet, még én is megkóstolnám, pedig az ennyire extravagáns ízesítéseket nem csippantom, de ez...
    Na, és az a csokiburok...jó a polik.,mi? :)

    VálaszTörlés
  2. Még valami: honnan szermányoltál porított kakaóvajat? Vianne írása engem is meggyőzött, h olyan nekem kell :)

    VálaszTörlés
  3. Ez az íz tényleg emlékezetes volt! Szuperek lettek! :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, bárcsak tudnék én ilyet készíteni!

    VálaszTörlés
  5. Mesterfokon gyártod már a bonbonokat:) Mennyei ízorgia , nagyon fincsi lehet. Csak ne fald fel az egészet:)

    VálaszTörlés
  6. Adél, köszönöm, hangsúlyozom, nem saját az ötlet! :-) Szerintem, ennél finomabb nem is létezik. Igen, jó a polikarbonát, de megoldható nélküle is, holnap hozok rá ötletet! Porított kakaóvajat Vivitől kaptam, de a Goodwillnél lehet venni, hamarosan be kell szereznem, mert még egy adag bonbon és vége.

    Petra, a legjobb volt, magasan, köszönöm, már úgy várom a tiéidet! Azért a talpakkal még van egy kis gond, néha kicsit vastagra sikerül.

    Bors and Pepper, miért ne tudnál?!

    Trollanyu, azért ez túlzás, tudjuk kik űzik mesterfokon. :-) Igyekszem, kénytelen leszek hagyni, mert megy ajándékba! :-)

    VálaszTörlés
  7. Hű Katuci! Komolyan mondom h nagyon ügyes vagy, én meg büszke vagyok Ràd!!! Nagyon szèp vékony, csili-vili burkot készítettèl! Ès a legjobban annak örülök h élvezed:))

    VálaszTörlés
  8. Mentem az ötleteket :) és megyek vasárnap a bonbon formát venni :D Juppi!!

    VálaszTörlés
  9. Vivi, nem tudok elég hálás lenni a sok segítségért! Tényleg jó móka, időt én is nehezen találok rá, de mostanság Barnus kegyes és 2-3 órákat alszik délután. Azért lehet még azt a burkot vékonyítani, a talpakat meg főleg! :-)

    Panna, hajrá! :-)

    VálaszTörlés
  10. Katuci!
    Igazàn nincs miért! Nagyon örülök h ilyen termèkény talajra hullottak az első magok:))

    VálaszTörlés
  11. Remélem is, hogy nem okozok csalódást!

    VálaszTörlés
  12. Most már elmondhatjuk, hogy a különleges fűszeres bonbonok a védjegyeid? :)

    VálaszTörlés
  13. Tejszínhab, ezek csak kópiák! :-)

    VálaszTörlés